08jun

Webinar med Per Wassén, CEO PowerCell

PowerCell – från startup till en värdering på över en miljard USD

Kan man på ett mycket effektivt sätt producera el och värme och det enda som släpps ut är vatten? Ja, det är just vad PowerCells bränsleceller gör!

Välkommen att delta i ett webinar, där handelsalumnen och HHGA-medlemmen Per Wassén, VD och koncernchef för PowerCell Sweden AB (publ), berättar om den spännande resan från startupbolag till att idag vara ett framgångsrikt spjutspetsteknologibolag, noterat på Nasdaq, First North (sedan 2014).

Bolaget, som ligger i Göteborg, utvecklar och producerar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet för fordon, stationära och marina användningsområden. Bränslecellerna är energieffektiva och miljövänliga, och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Tekniken härstammar från Volvokoncernen i början av nittiotalet. Per var bolagets ordförande sedan start 2008 och blev sedan VD från 2015. Missa inte detta!

Tid: Genomförs som ett Webinar, måndag 8/6  12.15-13.00. Länk till webinariet skickas ut till dem som anmält sig på morgonen den 8 juni.

Varmt välkommen!

Anmäl dig här!

Per har haft flera positioner på Volvo under över 20 år, bla som Vice VD, för Strategi och Affärsutveckling, Volvo Koncernen och Investeringsdirektör, Volvo Group Venture Capital. Han har en Civilingenjörsexamen från Teknisk Fysik, Chalmers tekniska högskola i Göteborg samt en Civilekonomexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Göteborg. Han är också medlem i HHGA. Per har varit medlem och styrelseordförande i ett antal venture / start-up företag och har gedigen erfarenhet inom kommersiell, finansiell och industriell utveckling.