11feb

Torsdagslunch. Öka Göteborgs internationella konkurrenskraft!

patrik

Business Region Göteborgs VD Patrik Andersson ger en inblick i ett projekt som är strategiskt för näringslivet och viktigt för Göteborgs internationella konkurrenskraft. 

Våren 2011 kom förre statsministern Ingvar Carlsson med sin rapport om läget för life science i Västsverige. Han visade hur sårbar en av våra viktigaste och mest forskningsintensiva branscher är. Vi behöver bredda utbudet, skapa starka samarbeten och nya attraktiva miljöer för forskning och utveckling.

Den globala konkurrensen om stora life science-investeringar är oerhört hård. Investeringarna går dit förutsättningar för de bästa forskningsresultaten är som allra bäst. Och många regioner runt om i världen vill vara ledande inom life science.

Men nu har vi en möjlighet att skapa en konkurrenskraftig miljö. I direkt anslutning till Sahlgrenska Science Park planeras stora investeringar i fastigheter för vård, utbildning och nya forskningsmiljöer. Det kommer att knyta Göteborgs universitet närmare Sahlgrenska Universitetssjukhuset och det forskningsintensiva näringslivet.

Tid: Torsdag 11 februari. Lunchrätterna på plats 11.45.
Föreläsning 12.20-13.00.
Plats: Ingång restaurang Hard Rock Café, Avenyn 10. Vån 2 (trappan till höger).
Pris: 100 kr (inkl. lunch). Kontant.

Lunchrätter
– Ärtor med pannkaka

– Vinkokt sej med äggsås.
– Ceasarsallad