VDn som leder Almondy ut i världen!

Torsdagslunch

Lunchföreläsning 19 november 2015

130514_mindre_0

Anders Hansson, VD Almondy, leder ett företag som sedan starten 1982 har gjort en fantastisk resa och idag finns man i över 50 länder runt om i världen. Ambitionen är att bygga upp företaget till det bästa och mest framgångsrika bageriet i världen. Man vill låta människor överallt få njuta av den goda smaken av Almondys äkta svenska mandeltårta.

Anders, som varit VD sedan 2013, berättade för oss under lunchföreläsningen om företaget, dess innovationskraft och hur ett helt unikt koncept fått en imponerande tillväxt på global nivå. Anders, som har en lång och framgångsrik karriär bakom sig inom marknadsföring och försäljning hos bland annat Unilever och Orkla, delgav oss också vad som är viktigt för honom i sitt ledarskap.

7 steg att lyckas utomlands
1. En tydlig exportstrategi
2. En grundlig analys av möjliga marknader utifrån företagets perspektiv
3. En tydlig ansvarig som engagerar hela företaget i exportsatsningen
4. Hjälp med att erhålla lokal kunskap för etablering
5. Vara tydlig med vilken flexibilitet vi kan erbjuda
6. Steg för steg
7. Tålamod & Mod

7 saker att undvika
1. Satsa på för många marknader samtidigt
2. Tro att företaget kan marknaden
3. Bristfällig konkurrentanalys
4. Underskatta kulturella skillnader
5. Lägga sig för lågt i pris
6. Anpassa sig för mycket till kundens krav
7. Sluta tro…

ALMONDY – FRÅN 72 KVM TILL HELA VÄRLDEN
Almondy startade 1982 av två unga herrar vid namn Kent och Lennart. De upptäckte ett hemligt svenskt recept, daterat 1890, på en oemotståndligt god mandeltårta och startade Mandelbageriet för att finansiera sin dröm om att bygga en båt och segla jorden runt. Man började på 70 kvadratmeter på Aschebergsgatan i Göteborg och ryktet om den goda mandeltårtan spred sig snabbt. Idag, drygt 30 år senare, bakar man omkring 75 000 tårtor per dag (ca 17 miljoner tårtor/år) i bageriet i Torslanda. Man bakar tio olika recept och alla tårtor är glutenfria. 80 % av tårtorna säljs på export till över 50 länder. Almondys omsättning har åttadubblats sedan år 2000.

Almondy vill vara bäst i världen på vad de gör – mandeltårtor. Man har och sätter stor vikt vid sitt unika erbjudande:

Vikten av ett unikt erbjudande
1. Gott enkelt och glutenfritt
2. Innovationsfokus
3. Vår litenhet

Morgondagens fokus för Almondy är identiskt med gårdagens – vikten av ovanstående unika erbjudande.
Almondy har som mål är att genom en lyckad satsning på export nå en omsättning på 1 miljard år 2025.

ALMONDYS EXPORTSTRATEGI – KUNSKAP, FOKUS OCH VILJA
En viktig och bra samarbetspartner till Almondy är IKEA. Almondy finns där IKEA finns och det var så man först kom ut på den utländska marknaden. Här fick man också en tydlig bild över i vilka länder tårtorna gick hem. Cirka 25% av försäljningen sker idag genom IKEA. Viktiga samarbeten är också de med andra kända varumärken, tex Daim. Man anpassar recept och utbud på olika marknader utefter var olika varumärken är populära och kända vilket blir en dörröppnare för kunderna.

För att fortsätta växa med 20 % årligen behöver Almondy etablera sig på fler marknader för att generera den tillväxten. Strategin för etableringar utomlands har varierat kraftigt under tid beroende på vilken fas företaget befunnit sig i och vilken ägare och VD företaget haft. För ca fem år sedan gjorde man en analys av alla marknader utefter viktiga kriterier för Almondy.

kriterier_almondy

Utefter en värdering av samtliga kriterier fick man fram en rankningslista och en klar bild av vilka länder som var mest intressanta och hade störst framtida potential. Dessa blev då Frankrike, Nordamerika, Benelux och Australien. I flera av dessa marknader har man idag etablerat sig och sneglar nu åt nya marknader som exempelvis Brasilien.

För att ta sig in i nya länder är det oerhört viktigt att förstå strukturen i den marknad som ska bearbetas och därefter utveckla en strategi. En förutsättning för långsiktiga framgångar är också täta samarbeten med lokala distributörer och agenter. Dessa hjälper till att förstå och behärska handelshinder i de olika marknaderna, såsom regelverk och administration kring införsel, tullar, importtillstånd, lokala standarder, certifieringar, märkning, förpackningskrav osv.

LEDARSKAP – IT´S ALL ABOUT THE PEOPLE!

Almondys ser en framgångsfaktor i att många anställda har varit med länge och därmed kommit att bli kulturbärare för företaget. En annan stor tillgång är att man har över 30 olika nationaliteter bland de anställda.

Man kallar sin gemensamma resa för ”One Almondy” med målsättningarna:
– Det finns inget ”vi och dem” – vi är ett företag!
– Alla ska förstå vart vi är på väg
– Vi ska ha roligt tillsammans när vi arbetar
– Vi ska skapa ett Almondy som är växande och lönsamt för att ha råd att investera i framtiden

Anders punkter på vad som är viktigt för honom i sitt ledarskap:

 

Tack Anders för en fantastisk inblick i Almondys resa från den första tårtan och framåt mot miljarden!

Bilaga: Presentationen