The power of Agile Project Management

Torsdagslunch

Iwona-Köster-klippt-e1408607269517

Iwona Köster, projektledare på Jeppesen, del av Boeing Company inom Digital Aviation

Agil projektledning fokuserar på flexibilitet och affärsvärde. Att tolka kundens feedback och föra utvecklingen framåt är centrala delar för att få värde i projektet. Allt ska ske inom begränsad tidsram och budget.

Iwona Köster är expert på agil projektledning. Hon jobbar som projektledare på Jeppesen, en del Boeing Company inom Digital Aviation, där hon driver projekt i mellanöstern och Europa. För Iwona handlar det agila inte om en utvecklingsmetod utan ett förhållningssätt; ledarskap, värderingar, attityder och principer. Hon driver framgångsrika projekt och säger själv att en del av hennes framgång ligger i hennes förmåga att vara tydlig i sin kommunikation och vad som händer och behöver göras i projektet. Därtill ser hon till att både hålla utsatta tidsramar och budget.

Som expert inom agil projektledning är Iwonas erfarenhet:
– att många chefer är oroliga för att tappa inblicken och kontrollen i verksamheten som bedrivs agilt
– medarbetare som inte fullt ut förstår sin roll och är osäkra inför förändringar
– kunder som är rädda för att skriva under kontrakt som inte har en fördefinierad beskrivning av vad som skall leveras

Intressanta frågor att ställa sig inom den egna verksamheten är hur detta egentligen påverkar verksamheten och de projekt man jobbar med? Och vad är egentligen skillnaden på att driva projekt i Sverige mot internationellt?

Nu kommer Iwona till oss och delar sina tankar kring den sköna konsten att driva agila projekt med framgång. Hon kommer ge oss en kort introduktion till det agila tänkandet, visa på fördelar, styrkor och möjligheter samt att ge oss handfasta tips om hur vi själva kan tillämpa den agila formen i praktiken.


Iwona Köster, Projekt Ledare EMEA(Europe, MiddleEast and Asia) på Jeppesen
.
Expert på implementering av affärs- och verksamhetssystem. Iwona brinner för problemlösning, system, teknik och möten. Läs gärna mer om Jeppesen på www.jeppesen.com.

Tid: Torsdagen den 25 september kl.12.00 – 13.00
Plats: Avenyn 10, vån 2. Ingång restaurang Hard Rock Café.
Pris: 100 kr inkl. lunch.

Lunchrätter 
1. Ärtsoppa med pannkakor
2. Lax med ris.
3. Ceasarsallad