Relationsbaserat ledarskap 22/11

Lunch

Relationsbaserat ledarskap 22/11

rene600

Föredragshållare Renée Ohlson

Var är solen? Eller åtminstone en liten gnutta av det där blåa ovanför de grå molnen? Det är dags för årets sista lunchföredrag och nu måste vi vänta tills någon gång i februari på nästa chans. Med höstens brist på sol och blå himmel skulle vi behöva ett inspirationsföredrag minst en gång i veckan!

Som vanligt var det fullsatt i lokalen och det var många välkända ansikten bland alla som njöt av lunchen och inväntade föredraget av Renée Ohlson som driver företaget Insikt & Utveckling.

Renée är civilekonomen som efter en lång karriär i näringslivet som projektledare och controller sadlade om och blev coach och terapeut. Hennes målsättning är att hjälpa människor att må bra och bli framgångsrika i sina liv, arbeten och relationer

Renée talar om att relationer är inte bara visavi andra och omvärlden utan även relationen jag har till mig själv, vad jag tänker och känner. Det är denna relation som är grunden för att kunna skapa relationer till andra för det är i relationer som jag blir till. Bakgrunden finns i vår historia och här får vi tre råd på vägen.

  • Börja med att lära känna dig själv
  • Tillåt dig att vara nyfiken
  • Ta ansvar för att må bra

Det här kan ta tid men är väsentligt för att få balans i livet. I våra relationer med andra kan man arbeta på att ge uppskattning och inte bara lite, utan HUR MYCKET som helst.

Visa intresse för andra även om det krävs såväl mod som empati för att ta kontakt. ”Pausa innan du agerar!” är ett bra råd till alla oss som agerar innan vi har tänkt färdigt. Som tur är anser Renée att det går att reparera en relation som gått snett enligt devisen ’det är aldrig försent’!

Ledare enligt den här läran ska vara en förebild när det gäller relationsklimatet och ska fokusera på det positiva.

Sedan fick vi försöka oss på att initiera en relation med övningen ”Säg hej med ett leende till din granne vid bordet!” Och så utbröt en kakofoni av röster som var svår att få slut på. Slut var föredraget och vi kunde alla gå därifrån med ett leende på våra läppar.

Vid pennan/Ann Margreth Hellberg

Du kan läsa mer om Insikt och Utveckling på deras hemsida www.insiktutveckling.se under föredraget fick vi följande boktips av Renée; ”Det blir alltid som man tänkt sig” av Olof Röhlander, ”Du är mer än du anar” av Tommy Hellsten och ”The Emotional Capitalist” – the new leaders av Martyn Newman.

Föreläsningsdokumentation

Göran600
Göran Högberg, Ann Margreth Hellberg, Anders Kempe, Lars Norberg

jansdotter600
Märta Jansdotter och Ivan Ludvigsson