Besök på Aeroseum 9/4

allaaero600
Guiden Lars-Ove Tjörnvik – mycket duktig och inspirerande –  informerar vid entrén till Aeroseum.

 

Jasmine-Johanssonaero600
Jasmine Johansson i cockpit på en A 37 Viggen. I bakgrunden Bo Ribbenholt.

 

comanderaero600
Anders Kempe och  Henrik Golinski. Ann-Margreth Hellberg kryper ner i en J 35 Draken.

 

Rebecka-Lasardaero600
Rebecka Lasard på farlig mark i en A 37 Viggen.

 

Bernoaero600
Berno Danielsson studerar cockpit på A 37 Viggen.

Aeromuseum eller dessa fantastiska män och deras flygande maskiner 

Aeromuseum ligger på Hisingen och bara det gör att jag tvekar att anmäla mig för jag tillhör de som kan köra fel på Hisingen även när jag har en GPS. Kanhända att det var GPS:en som inte riktigt förstått hur man tänkte att trafiken skulle gå. När jag väl är på väg dit med bilen så konstaterar jag att det finns inga vägskyltar som talar om Hisingeleden men jag har tur och kommer rätt när jag passerat Älvsborgsbron.

Väl på plats så etsar sig orden ”dessa fantastiska män och deras flygande maskiner” fast i hjärnan liksom en enveten slagdänga. Dock är jag inte ensam kvinna som inväntar den guidade turen. Vi är nog 25 % och kanske är det fler än jag som känner till Amelia Erhart som var den första kvinnan som ensam flög över Atlanten? (Filmen Amelia från 2009 med Hilary Swank och Richard Gere är faktiskt riktigt sevärd.) Eller är det historien om Charles Lindbergh som lockar.

Aeromuseum ligger som sagt på Hisingen närmare bestämt vid Säve Depå som är bakom flygplatsen. Den ligger i ett bergrum som ingen, före 1998, visste fanns förutom några militärer och ryssen förstås. Det senare var en del av introduktionen till vår guidade tur som vår guide Lars-Ove Tjörnvik ger oss.

Det hela började med att F9 lades ner och militären hade bestämt sig för att bomma igen rubbet. Roger Eliasson (numera VD och Ordförande) lyckades i sista stund få gehör för sina planer att istället skapa ett Aeromuseum. Det finns två bergsrum med massor av flygplan i olika stadier av flygduglighet och vill man studera hela listan kan man göra det på http://www.aeroseum.se/flygplan.html.

Här kommer några smakprov på vad vi fick se. Det första planet som vi stöter på är en SAAB Safir och den är nr 3 i tillverkningen. Det är världens äldsta SAAB Safir och det är betydligt fler än besökarna på Aeromuseum som sett den eftersom den tidigare hängde i taket inne på Landvetter flygplats.

Därefter stöter vi på ”Flygande tunnan” som SAAB 39 kallades. Det var knappast något av SAABs historiska flaggskepp för av 662 tillverkade plan så störtade 242 och 99 piloter miste livet.

Sedan följde såväl Draken som Viggen. Draken var det första plan som passerade ljudvallen och innan tillverkningen lades ner så kammade de hem världsmästerskapet för flygmilitärer.

Så var det dags för lite helikoptrar och på en av dem, en JetRanger (Augusta-Bell), finns 16 stycken små isbjörnar ditklistrade på nosen. En har en krona på sig och en har en gloria. Förklaringen är den att planet har varit på en isbrytare och bl.a. använts för att märka isbjörnar. Isbjörnen med kronan på märkte de när kungen var med i helikoptern och den med glorian gick ner sig i en vak men man lyckades få upp den och numera finns den uppstoppad på Naturhistoriska i Stockholm.

Vi hinner även med en Volvo bandvagn och friktionsmätningsbilen från SAAB, katapultstolar mm. innan det är dags för fika. Fast dessförinnan har vi ”by the way” fått veta att vi nu är 28 m under jorden och under havsnivån. Och inte att förglömma att F9 hade en egen Bergakung.

Efter fikat så är det dags att se på resten och bl. a. att det finns en mängd olika simulatorer. Vem som helst kan boka 15 min för en femtiolapp och pröva sina vingar. Detta ingick inte i turen och väl var väl det för då hade vi varit där hela natten. Det finns en avdelning med flygmedicinsk historia bl.a. kikhosteflygningarna i Gösta Fraenckels regi men även planet, en replica, som användes vid inspelningen av filmen ”Så vit som en snö” som handlar om Elsa Andersson, vår första kvinnliga pilot. Hon tog certifikat 1920 och dog knappt två senare vid en fallskärmsuppvisning när hennes fallskärm inte vecklade ut sig som den skulle.

Här finns en helikoptercykel från Chalmers som bara på papperet är flygduglig. Den kräver nämligen kombinationen vikt som en femåring och kondition som en elitidrottare för att lyfta.

Och så till sist hål utkik efter följande två rariteter av märket GV38. Götaverken började 1935 i ett försök att bredda företagets verksamhet att tillverka flygplan. Det blev inalles 14 stycken och nummer 7 är fortfarande flygdugligt. Dessutom har Aeromuseum nu lyckats att sätta ihop nummer 1 som kanske kommer upp i luften under 2013. Sedan avslutade Lars-Ove med att än en gång uppmana oss att klättra upp i några plan.

Och då på slutet när vi fick klättra upp i några plan och sätta oss i pilotens stol så var det många pojkdrömmar som gick i uppfyllelse.

Hemfärden gick utan missöden och på något sätt är det mycket lättare att hitta från än till Hisingen fast jag kan definitivt rekommendera ett besök på Aeromuseum. Det finns aktiviteter för stora och små entusiaster. Och är man inte redan entusiast så finns det stora chanser att man trillar dit.

Ann Margreth Hellberg

Som, ifall ni undrar, också satte sig i ett par flygplan men inte fick någon kick, men så är jag kanske inte lika oförbehållsamt road av dessa flygande maskiner

Läs mer på;
http://www.aeroseum.se/
http://www.ameliaearhart.com/
http://www.gvfs.se/flygplan/gv-38/gv-38-historiken
http://sv.wikipedia.org/wiki/Elsa_Andersson
http://www.charleslindbergh.com/
http://www.gotaflygflottilj.se/