Årets unga alumner (ekonomi och juridik)

Årets unga alumner  i ekonomi och juridik.

Prisceremoni den 6 nov på Handelshögskolan.

Agnes-Ida600

Pristagarna Agnes Andersson (juridik), Ida Hellmark (ekonomi), rektor Per Cramér och två pris- checkar från HHGA.

Motiveringar

Agnes Andersson på Setterwalls Advokatbyrå har fått utmärkelsen Årets unga juristalumn 2012.

Juryns motivering lyder: ”Det som gör Agnes till Årets unga juristalumn 2012 är hennes kompetens och arbetskapacitet och framförallt hennes engagemang, inte bara för sin egen karriär utan också för andra människor, jämlikhet och samhället i stort. Hennes brinnande och genuina intresse för sitt rättsområde, för sitt yrke och sin bransch gör henne till en stor inspirationskälla och förebild för såväl kvinnliga som manliga jurister och trots sina relativt få år inom yrket har hon en självklar plats bland Göteborgs affärsjurister.”

– Jag gillar att engagera mig i saker och brinner för att få människor att må bra. Jag tycker det är extra kul att vara i en lite konservativ bransch och att försöka modernisera den, att få människor av alla typer att trivas i advokatyrket, berättar Agnes Andersson när hon precis mottagit utmärkelsen.

Ida Hellmark på Norwegian Agency for Development Cooperation har fått utmärkelsen Årets unga ekonomalumn 2012.

Juryns motivering lyder: ”Med sina färdigheter som miljöekonom och mycket energi har Ida skapat nya strukturer, ny kunskap och stort samhälleligt genomslag i frågor som rör hållbar utveckling. Genom sitt arbete på Norwegian Agency for Development Cooperation har hon en nyckelroll i utvecklandet av insatser för en mer hållbar framtid för oss alla, men framför allt för effektiva klimatinsatser i fattiga länder. Trots arbetet med stora frågor har Ida inte glömt Handelshögskolan och hon är en utomordentlig ambassadör med ett brinnande intresse för att stödja andra alumner.”

– Jag har alltid haft ett stort engagemang för miljöfrågor, för att förändra världen till någonting lite bättre. Det bara finns i mig, det bubblar, jag bara måste göra någonting! svarar Ida Hellmark spontant på frågan om vad det är som driver henne.