Young Alumni

2019-12-19

HHGA med i Magasin 2019

Det blev en fin intervju med HHGAs ordförande Joakim Hökegård i Handelshögskolans senaste utgåva av Magasin 2019.

Och föga förvånande lyfter Joakim fram den palett av urval som finns för de medlemmar som är med. Bland annat så nämns vårt fina Mentorprogram där erfarenheterna blandas och en del mentorer och adepter blir vänner för livet.

Vi får också höra om Young Alumni som jobbar aktivt med att skapa bryggor över för de som avslutat eller är i slutet av sina studier och går med och blir mer aktiva medlemmar i HHGA. Och såklart. Den digifysiska verksamheten, där möten och event förstärks eller kan upplevas i ytterligare någon form, digitalt. I mobilen, på datorn eller paddan. Som text eller film. Där läsaren befinner sig helt enkelt. När artikeln skrevs jobbades det också med en mer aktiv grupp i Stockholm. Men det vet ni ju redan hur bra det blev.

Man kan förstå det goda i att HHGA och Handelshögskolan fördjupat samarbetet, till gagn för alla. Och HHGAs 90-årsjubileum med fantastiska jubileumsföreläsare som Jan Eliasson, Malin Sundström, Pernilla Johnsson, Per Schlingmann och Erik Gatenholm, nämns också och kanske till och med kan tjäna lite som en role-model för Handelshögskolans stundande 100-årsjubileum. Och vem vet, en vacker dag kanske också årets svensk i världen 2019 och vår tidigare EU-kommisionär, Cecilia Malmström, som numera också är gästprofessor på Handelshögskolan, dyker upp i något sammanhang. Cecilia är i alla fall med i Magasin liksom vår gästföreläsare i november, Håkan Samuelsson, CEO Volvo Car Group. Som dessutom hade den goda smaken att stanna kvar länge på minglet med alumner och studenter efteråt. Som ni märker, det händer mycket på Handelshögskolan. Det händer mycket också i samarbetet mellan HHGA, Handelshögskolan och HHGS (Kåren).

Faktum är att hela Magasin 2019 är väl värd att läsa. Snyggt, bra innehåll och ett modernt sätt att ta till sig allt som skapats. Med allt detta känns det som att 2019 inte kunde ha slutat bättre för alla inblandade. Nu vila, sköna helger och sedan dags för ett mycket spännande 2020.

Väl mött då!

Young Alumni

2019-09-30

Nätverksmiddag med Young Alumni

Kommittén för Young Alumni höll den 25/9 en nätverksmiddag för ett sällskap om fjorton unga alumner i olika situationer, från student till några år in i karriären. Samtalet flödade mellan abstrakt och konkret med tyngdpunkt i vad nätverk är för unga personer, hur vi samverkar med äldre alumner, idéer på aktiviteter och input på både befintligt utbud och nya idéer under utveckling.

Många kloka tankar som vi tar med oss i vårt fortsatta arbete med att tillgodose handelsalumner i alla åldrar!

 

Young Alumni

2019-04-11

Speedreading och ökat läsminne – magi med Thure Eneroth

Kaffe och macka, snabbt välkomnande, glada miner.

Thure Eneroth, med stor energi och entusiasm, fångade genast gruppens intresse med kort summering av sin resa och ledde oss sedan genom två timmars övning för att öka läshastighet och förståelse.


Vi fick med oss handfasta tips och lättillgängliga övningar för att fortsätta vidareutveckla vår lästeknik.
Ett exalterat gäng lämnar skolan för en frisk aprilkväll lagom till solnedgången. Alla var träffade, från juridikstudent till marknadsföringskonsult, vare sig vi läser skön- eller facklitteratur mest.

Undertecknad dubblerade läshastigheten och ökade läsförståelsen från 67 till 94%.
Detta gör vi gärna igen och fler måste ju få chansen att lära sig detta.

Heja Thure!

 

Young Alumni

2019-03-06

HHGAs Excel-seminarium utmanade

Robert Larsson från InfoCell kom för tredje gången och höll ett uppskattat Excel-seminarium.
Nivån var satt till avancerade och endast de som hade Mac-datorer hade en riktig förklaring när det inte ville sig.

 

Skämt åsido. Såväl yngre som lite mer erfarna fick sig en duvning och med Roberts fasta hand insåg audiensen styrkan med att göra rätt.