Uppstart Mentorprogrammet 2020

Mentorprogrammet 2020 har startat!

Den 18 februari träffades ett gäng förväntansfulla adepter och mentorer i Malmstensvåningen på Handelshögskolan. Det var dags för kick-off med Mentorprogrammet 2020. Otroligt, men det är faktiskt tredje säsongen som vi kör programmet! Så roligt!

Kvällen inleddes med mingel och ett glas Juhlins alkoholfria bubbel. Därefter hälsades alla välkomna av ordförande i Mentorskapskommittén, Ann Sofie Gullbring. Hon berättade om programmets mål, tidslinje, innehåll och vad rollen innebär för adept och mentor. I huvudsak ska mentorprogrammet generera ömsesidigt erfarenhetsutbyte, som kan skapa höjd prestation, ge energi och stärka individen genom kamratligt stöd. En inspelad hälsning från rektor Per Cramér uppskattades!

Sedan följde ett personligt föredrag av Linda Edlund i mentorskapskommittén, om hennes egen resa som adept under en framgångsrik och omväxlande karriär.

Vi bjöds sedan på en mycket smakrik vegetarisk buffé från Gaffelkonst och därefter satte sig adepterna och mentorerna på varsitt håll, för att utbyta förväntningar, tankar och idéer med varandra. Slutligen samlades alla och sammanfattade vad man kommit fram till i workshoparna. Ett nytryckt Ramverk delades ut och nu är det upp till varje mentorpar att göra det allra bästa av året som ligger framför oss! Vi önskar alla deltagare ett riktigt bra och givande år!

Mentorskapskommittén

Avslutning mentorprogrammet 2019

Den 14 januari träffades mentorer och adepter i 2019 års mentorprogram, för att gemensamt avsluta det gångna året. Ett år fyllt av lärdomar, insikter, glädjeämnen, bollplankande, djupa diskussioner, funderingar mm. Lyssna på mentorn Mårten Westlund, där han tokhyllar sin adept! Underbart!

Kvällen inleddes av vice ordf Helena Ribbefors och fortsatte sedan med ett mycket uppskattat inspirationsföredrag av adepten Matilda Klavmark och mentorn Birgitta Jesperson från 2018 års program. De talade om hur man kan fortsätta sin relation, även när programmet i formell mening har tagit slut. De betonade vikten av att träffas ofta i början och av att låta andra delar i livet än arbetet få sin rättmätiga andel. ”Arbetet ser ändå till att få sin del”, som Matilda uttryckte det.

Medveten Grön stod även denna gång för den goda vegetariska och ekologiska maten och efter maten diskuterade mentorer och adepter var för sig vilka erfarenheter och tips de ville dela med sig till kommande program.

Kvällen avslutades med en gemensam samling och uppsummering av gruppdiskussionerna.

Tack ALLA som varit involverade i mentorprogrammet 2019! Lycka till i framtiden och vi hoppas att vi ses på de kommande ”mentoralumniträffarna” (nästa kommer i november) dit alla som någon gång varit med i mentorprogrammet blir inbjudna.

Och här kommer fler bilder…

HHGA med i Magasin 2019

Det blev en fin intervju med HHGAs ordförande Joakim Hökegård i Handelshögskolans senaste utgåva av Magasin 2019.

Och föga förvånande lyfter Joakim fram den palett av urval som finns för de medlemmar som är med. Bland annat så nämns vårt fina Mentorprogram där erfarenheterna blandas och en del mentorer och adepter blir vänner för livet.

Vi får också höra om Young Alumni som jobbar aktivt med att skapa bryggor över för de som avslutat eller är i slutet av sina studier och går med och blir mer aktiva medlemmar i HHGA. Och såklart. Den digifysiska verksamheten, där möten och event förstärks eller kan upplevas i ytterligare någon form, digitalt. I mobilen, på datorn eller paddan. Som text eller film. Där läsaren befinner sig helt enkelt. När artikeln skrevs jobbades det också med en mer aktiv grupp i Stockholm. Men det vet ni ju redan hur bra det blev.

Man kan förstå det goda i att HHGA och Handelshögskolan fördjupat samarbetet, till gagn för alla. Och HHGAs 90-årsjubileum med fantastiska jubileumsföreläsare som Jan Eliasson, Malin Sundström, Pernilla Johnsson, Per Schlingmann och Erik Gatenholm, nämns också och kanske till och med kan tjäna lite som en role-model för Handelshögskolans stundande 100-årsjubileum. Och vem vet, en vacker dag kanske också årets svensk i världen 2019 och vår tidigare EU-kommisionär, Cecilia Malmström, som numera också är gästprofessor på Handelshögskolan, dyker upp i något sammanhang. Cecilia är i alla fall med i Magasin liksom vår gästföreläsare i november, Håkan Samuelsson, CEO Volvo Car Group. Som dessutom hade den goda smaken att stanna kvar länge på minglet med alumner och studenter efteråt. Som ni märker, det händer mycket på Handelshögskolan. Det händer mycket också i samarbetet mellan HHGA, Handelshögskolan och HHGS (Kåren).

Faktum är att hela Magasin 2019 är väl värd att läsa. Snyggt, bra innehåll och ett modernt sätt att ta till sig allt som skapats. Med allt detta känns det som att 2019 inte kunde ha slutat bättre för alla inblandade. Nu vila, sköna helger och sedan dags för ett mycket spännande 2020.

Väl mött då!

Mentorprogrammet har också alumner…

Den 21 november var det världspremiär på Hotel Eggers. Då hade HHGA nämligen sin allra första ”Alumnimentorträff”, dvs alla som varit och är med i vårt Mentorprogram var inbjudna. Det visade sig att första årskullen (2018) var mest representerad, vilket tyder på att man såg värdet i att ta chansen att återse sin mentor/adept och övriga ”årskullare”. Väldigt roligt!

Till dig som funderar på att söka som adept till 2020 års program. Vänta inte! Platserna kommer att fyllas snart och sista datum är 15 december. Sök idag! 

Vi passade på att intervjua några av våra härliga mentorpar och fick även en pratstund med Ann Sofie Gullbring, som är ordförande i Mentorskapskommittén. Lyssna när Ann Sofie berättar om mentorprogrammets Varför!

Vi bad också Linnea Lundblad (adept) och Christina Waller Sterner (mentor) som är med i årets program, berätta om vad det ger dem att vara med. En hel del verkar det som och det gör oss verkligen glada! Kolla!

Martin Malmström (adept) och Jan Wallin (mentor) var med 2018 och de träffas fortfarande och spelar tennis, lunchar och ”tjötar”. Som par har de funnit varandra, genom liknande intressen och personligheter. Som Janne säger, ”vi är på samma resa, fast litet olika komna”. Titta på samtalet nedan!

Sist ut är Matilda Klavmark (adept) och Birgitta Jesperson (mentor) från 2018 års program. De är ett bevis på att ålder bara är en siffra och att man kan finna varandra över generationerna. Framgångsreceptet enligt Birgitta, var en riktigt tät kontakt i början av programmet, då de fick upp en stark känsla av att ”klicka”. Sedan blev det bara bättre och vi får gåshud när vi hör att Mentorprogrammet indirekt betydde att en bebis blev till! Lyssna och le!

Läs mer om Mentorskapsprogrammet och anmäl dig nu!