Jubileumsföreläsning med Per Schlingmann

Per Schlingmann, ständigt aktuell författare och strateg, är sist ut att publiceras, av våra föreläsningar från HHGAs 90-årsjubileum.
Sist ut, men verkligen inte minst!
Per överraskade oss alla genom att prata om GUD!
Globalisering, Urbanisering och Digitalisering. Och den självklart aktuella frågan på påståendet – ”världen förändras – gör du”?

Vi som hade förmånen att lyssna live fick en intelligent och underhållande resa från studietiden till framtiden. Och, precis som med alla andra som föreläste, en personlig betraktelse över tiden för studierna, även om den i Pers fall inte var så lång, just på Handels.

Framtiden!

Det är något som har varit genomgående för samtliga föreläsningar. Det har varit väldigt personligt. Och man har verkligen bjudit på sig själva men också i många fall skapat en skön dialog med publiken. Det har bjudits på mycket klokskap, erfarenheter, minnen och inte minst råd. Man har varit bekymrade, bekymrade optimister, optimister, säljare, showare och estradörer och vi har fått ta del av världskriser, då och nu, kommunikationsutmaningar, beteendeförändringar, starka män och kvinnor som slagits för vad man tror på. Fantastiska framtidsvisioner om hur Life Science utvecklas och hur ett litet innovationsteam från Göteborg håller på att bygga ett nätverk av supersmarta medarbetare, ambassadörer och användare i forskningsmiljöer som i sin tur förändrar förutsättningar för människor och allt organiskt material.

Vi har fått lyssna på och kan läsa om och kan precis som ovan, titta på föreläsningarna m.m. från alla våra jubileumsföreläsare.

Jan Eliassons föreläsning kommer du till om du klickar här!

Malin Sundströms och Pernilla Johnssons föreläsning kommer du till om du klickar här!

Erik Gatenholms föreläsning kommer du till om du klickar här!

Och Jubileumsfilmen som visades under dagen och som teasar, sammanfattar, visar historik och sköna klipp från HHGAs verksamhet ser du här!

Det finns också en första sammanfattning av hela jubileumsdagen här!

Tänk er vilken fantastisk förening med så mycket historia och minnen att titta tillbaka på. Men det roligaste har vi ju som vanligt alltid framför oss. Det bästa har ännu inte hänt. För det händer i den framtid vi skapar tillsammans. Du som kanske är student idag, eller precis har gått ut. Du som har gjort några år ute i arbetslivet och kanske sätter bo eller håller på för fullt med att fundera på vad ”Work Life Balance” är för någonting underligt, som inte inträffat ännu.
Eller du som känner, jag hinner inte fundera på något, jag är ju helt plötsligt fotbollstränare för 09-orna… Ung som gammal, till fysisk ålder eller i sinnet. Boendes på andra sidan jordklotet, eller kanske i Haga. Oavsett studieinriktning eller intresse. Analog eller digital, eller vad är skillnaden numera…?
Det finns och kommer att finnas någonting för dig också. Om du vill skapa framtiden istället för att drabbas av den så måste man vara med i matchen.

Det är just därför HHGA behöver DIG. För HHGA är inte föreningen, bara. Det är medlemmarna såklart, nätverken, skolan och inte minst näringslivet.
HHGA är en del av det blodomlopp genom vilket möjligheterna och skapandet av vår framtid flyter. Och Just DU är viktigt för att vårt innanförskap skall blomstra! Så tack för att du är medlem eller för att du nu vill bli medlem. Analogt eller digitalt – spelar ingen roll. Alltid nära dig!

Nu flöt det iväg lite, men när ni har tittat på filmen från Pers föreläsning och även de andras, så förstår ni. Det är en alldeles speciellt gemenskap.
Tack alla som bidrar. Nu och i framtiden!