HHGA besökte GoCo Health Innovation City

GoCo Health Innovation City – ett framtidskluster inom Life Science som kommer att göra skillnad framöver.

Hur spännande kan det bli vid ett kvällsarrangemang i en lagerlokal på en mörk industritomt i Åbro, Mölndal? Hur spännande som helst!

 

Med god uppslutning av alumner med olika intressen, åldrar och hemvister fick vi en jättefin häftig resa in i framtiden.
Redan vid inbjudan var vi några som förstod att vi kommer att få vara med om något speciellt. Att få se en helt ny stadsdel ta form.
En ny stadsdel som möjliggör nya sätt att mötas, innovera och till och med leva på ett sätt som inte gjorts tidigare.
Visst finns det innovationskluster sedan tidigare. Lindholmen med t ex Ericsson som drivmotor har ju funnits i 17 (?) år, men det är först nu som man börjar bygga bostäder i området. Det och många fler spännande tankar finns redan inbyggt i GoCos innovativa blandstad.

Med befintliga grannar och intressenter som AstraZeneca, DentsplySirona (fd delar av AstraTech), Wellspect och Essity på armlängds avstånd, och med intensiva samtal med i princip alla som har ett intresse inom Life Science, hälsa, food-tech och många närliggande discipliner, samt alla inom triple helix, d v s stat, akademi och näringsliv, finns möjligheter. Så visst finns en grogrund att bygga ett nytt kluster. Ett kluster som har ambitionen att ta upp kampen på global nivå om att vara ett betydande center för innovation inom området.

Och ta mig tusan, om uttrycket ursäktas, vi tror dom kommer att lyckas. Men det behövs mycket blod, svett och tårar för att nå dit.
Och det kommer att behövas något som faktiskt är en del av GoCos DNA, samverkan. Co-laboration. Men det sägs ju att det är en av våra styrkor här i Sverige och något som nu får våra automotive och mobility-företag att se ljuset ännu starkare.

Så kul att gå komma och vara med om något som kommer att hända framöver. Närmare bestämt redan 2021.

Titta på filmen så förstår ni vad vi menar. Stort tack till Jesper Jensen som möjliggjorde vårt besök och baxade oss runt i den industrilokal som snart rivs, och gav oss bakgrund, nutid och framtid. En liten kuriosa – just där vi stod fanns Olof Manner AB, ett gjuteri, en gång i tiden. Och under våren kan HHGA se fram emot ett besök av just namne, Olof Manner. Håll utkik.

Stort tack också till Peder Wahlgren som anslöt och elegant ledsagade, eller ledsagades av, Kristina Sandström vid intervjun i filmen.

Och tack alla fellow alumner. Nu har vi ännu mer att prata om…

Nu ser vi fram emot att gå från sandgrop, lagerlokal för möbler och modiga visioner, till ett häftigt ställe för innovation och framtidslösningar.

Tack!

P.s. ni som vill läsa mer – kolla inbjudan på hhga.se. I en lagerlokal behövs det fläktar. Sånt märks när man filmar, eller snarare efteråt.
Men vi fick en riktigt bra samtal med Peder Wahlgren, som vi hoppas ”tränger igenom”.