GoCo Health Innovation City – en helt ny stad växer fram

GoCo – Health Innovation City, är en helt ny stad med fokus på Life Science, som kommer att växa fram strax söder om AstraZeneca i Mölndal.

Nu kan du som medlem uppleva framtiden, precis när den inträffar.

GoCo är ett unikt stadsutvecklingsprojekt, framtaget av Next Step tillsammans med Vectura Fastigheter och AstraZeneca. Man har på rekordkort tid , 20 månader, gått från ax till limpa, d v s en godkänd detaljplan. Vilket är unikt i projekt av den här digniteten. Och i slutet av denna vecka sätter man spaden i marken.

Syftet är att skapa en unik position och locka mer än 7 000 ”invånare” som tillsammans och med närområdet och omvärlden skall vara livsnerven i ett område, bestående av kontor, utbildnings- och forskningslokaler samt bostäder för studenter och forskare. Till det kommer lokaler och verksamheter som gör att det går att mötas, verka och utvecklas tillsammans, precis som i en modern stad av den storleken. 

Området är i dag en industritomt strax söder om AstraZeneca men kommer snabbt att förvandlas till något helt annorlunda.
Tänket kring en professionell blandstad kommer bl a från Nya Hovås, som Next Step har utvecklat och i områdets omedelbara närhet och på cykelavstånd ligger idag AstraZeneca, Dentsply Sirona Implants, Wellspect och Essity. Men regionenen består av många fler spelare såsom t ex Getinge, Mölnlycke Health Care och inte minst alla som ingår i såväl Innovationskluster och science parks runt omkring. Och som inom olika discipliner samverkar med  den forskning och utbildning som sker på t ex Sahlgrenska. Men även på Chalmers, Göteborgs Universitet med Handelshögskolan och Odontologen.

Life Science klustret i regionen består i dag av fler än 500 olika arbetsställen och med runt 10 000 personer verksamma. (enl. BRG)
Så GoCo kommer att vara en väldigt viktig del i att stärka klustret och locka till sig kompetens och innovationskraft.

Nu får du som HHGA-medlem möjlighet att besöka detta men få en riktig dragning  innan det har inträffat, och kanske få känslan av att ha varit med när det inträffar.

Anmäl dig här för detta företagsbesök så fort som möjligt, så du säkrar din plats.
Välkommen till framtiden.