Föreläsningen och frågestund med Håkan Samuelsson

Som vi tidigare utlovat och till glädje för både er som var där och er som inte fick plats.
Här kommer föreläsningen i sin helhet från Malmstenssalen den 14e november. Det blev även några frågor från efterföljande frågestund.

Det var fantastiskt intressant att få höra om Volvo Cars utveckling, till vad man är idag och i morgon. Från att gå från att sälja bilar till att erbjuda ”Freedom to Move”. Och oerhört intressant att höra om hur de ser på elektrifiering, prenumeration, och inte minst hur man bygger en kultur som ser varje individs styrkor och bejakar nyfikenhet och att verkligen jobba tillsammans. Håkan berättade också om hur man startar företag som Cevt och Zenuity som bidrar med plattformsutveckling och digitala lösningar för Volvo och sina syskon. Och passar också på att beröra hur man har lite mer mod nu med kinesiska ägare.

Det var också…
Förresten. Det är faktiskt lika bra att ni tittar på videon ovan. Vi kan lova att ni inte blir besvikna. Håkan har ett alldeles speciellt sätt att förklara komplexa saker på ett enkelt sätt. Och han har så självklara  svar på alla frågor.

Men det allra bästa av allt kommer precis i början. -”Jag är här för att få er som studerar business att bli intresserade av Volvo. Vi har många utmaningar som vi behöver er hjälp med. (fritt översatt). Och det blir en röd tråd genom hela föreläsningen. Så titta till slutet.

Extra kul också att genomföra detta event med hjälp av HHGS och Handelshögskolan. Det ger mersmak.

Mycket nöje!