2020-06-23

Se lunchwebinariet med Johan Gustafsson, VD på Visiba Care

Hur Covid 19 gjort Visibas affärsidé mer relevant än någonsin.

Den 16 juni höll Johan Gustafsson, VD på Visiba Care, ett webinar om hur Visiba Cares efterfrågan ökat explosionsartat, sedan Covid 19 slog till i världen. Webinariet var en uppföljning av den föreläsning Johan höll i oktober, vilken handlade om Visiba Cares affärsidé, hur den uppstod och hur man på fem år gått från startup till att vara Nordens ledande plattform för digitala vårdmöten. Se det spännade webinariet här och lyssna när Johan beskriver den osannolika utveckling man sett under de senaste månaderna!

Bakgrund: ”Det tar två minuter att boka ett flyg till Thailand men jag kan inte ens boka en tid hos min vårdcentral på nätet! Det måste ju gå att lösa!” Året var 2013 när Johan Gustafsson och hans kollegor träffades för att prata om det som många funderat på en längre tid – varför ska det vara så svårt att få kontakt med vården när man blir sjuk?

Ur diskussionen såddes det frö som senare skulle bli Visiba Care, idag Nordens ledande plattform för digitala vårdmöten. Sverige genomgår just nu en omfattande omställning mot en allt mer digital sjukvård.

Visiba Care grundades utifrån den starka övertygelsen att digitaliseringen är oundviklig om vården ska kunna erbjuda en jämlik, kvalitativ och säker vård i framtiden. De som arbetar på Visiba Care kommer alla från olika bakgrunder men delar samma värdegrund och vision. Idag har Visiba Care kunder på åtta olika marknader. Plattformen används inom många olika vårdverksamheter, från mindre vårdmottagningar till stora vårdorganisationer. 

 

 

2020-06-15

Se Per Wasséns, PowerCell, presentation här!

Den 8 juni höll Per Wassén, VD på PowerCell, ett mycket uppskattat webinar, med rubriken ”PowerCell – från startup till en värdering på över en miljard USD”.

PowerCell, som ligger i Göteborg, utvecklar och producerar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet för fordon, stationära och marina användningsområden. Bränslecellerna är energieffektiva och miljövänliga, och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Tekniken härstammar från Volvokoncernen i början av nittiotalet. Under webinariet berättade Per om den spännande resan från startupbolag till att idag vara ett framgångsrikt spjutspetsteknologibolag, noterat på Nasdaq, First North (sedan 2014).

Per har haft flera positioner på Volvo under över 20 år, bla som Vice VD för Strategi och Affärsutveckling, Volvokoncernen och Investeringsdirektör, Volvo Group Venture Capital. Han har en Civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik från Chalmers tekniska högskola i Göteborg samt en Civilekonomexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Göteborg. Han är också medlem i HHGA. Per har varit medlem och styrelseordförande i ett antal venture/start-up företag och har gedigen erfarenhet inom kommersiell, finansiell och industriell utveckling. Per var PowerCells ordförande sedan start 2008 och blev sedan VD från 2015.

Se Pers presentation här!

 

 

2020-04-08

HHGA:S BESLUT GÄLLANDE EVENT, MED ANLEDNING AV CORONAVIRUS COVID-19

Till alla medlemmar i HHGA!

Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset Covid-19, är alla fysiska event tillsvidare inställda. Vi kör så många som möjligt av våra event som webinarier och det tillkommer även nya digitala event.

Vi kommer via nyhetsbrev, sociala medier och på hemsidan löpande att informera er om webinarierna.

Våra öppettider är tillsvidare följande:
måndag-torsdag 08:00-10:00 samt 13:00-15:00.
fredag stängt

Vänligen ring under dessa tider. Mejla gärna när som helst!

Med förhoppning om förståelse för ovanstående!

Kristina

Petra Löfås, hållbarhetsansvarig, Svenska Mässan Gothia Towers

Den 3 mars hade HHGA besök av Petra Löfås, från Svenska Mässan Gothia Towers (SMGT). Hon delade under frukostmötet med sig av hur SMGT säkerställer att man uppfyller visionen ”Att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen”.

SMGT är Europas största helt integrerade mötes- mäss- hotell- och konferensanläggning och ett av de fem största hotellen i Europa. Med sina fem restauranger, 1200 hotellrum och totalt 180.000 m2 kan man svälja en hel del folk på besök i Göteborg. Man förfogar över 60 mötesrum med allt från två till 9000 gäster och en kongresshall för 1500 gäster. Ingen dålig kapacitet!

Läs mer här!

HHGA Webinar-premiär med Stefan Lundin, Geely

Företagsbesöket som blev ett webinar
Den 12 mars hade HHGA planerat att komma till Geely på företagsbesök. Eventet blev fullbokat på rekordtid, så viss besvikelse kunde anas, när vi pga coronavirusets spridning tvingades ställa in så sent som kvällen innan. Kancelleringen berodde på ett policybeslut hos HHGA och ingenting annat. Till vår glädje ställde Stefan Lundin, kommunikationschef för Geely Sverige, upp på att köra sin presentation i form av ett webinar i stället! Tack vare Emilio Echalar, digital marknadsförare på SKF och adept i årets mentorprogram, fick vi tillgång till tekniken och vips hade vi ställt om från ett fysiskt till ett digitalt event på mindre än ett dygn. Grymt med nätverk! Se hela presentationen nedan:

Stefan Lundin berättade att han med ett kort avbrott har varit inom Geely-koncernen sedan 2015. Han berättade vidare att de första hyresgästerna flyttade in  i campuset i januari 2020, bla CEVT, Geely Motorsport och Geely Sweden Holdings.

Läs mer!

Kvällsarrangemang

2020-02-28

Mikael Nabrink fascinerade oss! Vilka historier!

Den 25 februari samlades ett stort gäng HHGA-medlemmar på Grant Thorntons fina kontor, för att få höra författaren Mikael Nabrinks gripande historia. I förväg hade vi fått veta att både succéer och katastrofer skulle avhandlas och vi behövde inte bli besvikna. Under karriären har Mikael bla hunnit med att vara både racerförare och bankchef och han är en hängiven pilot.

Läs mer för oväntad fortsättning!

HHGA besökte GoCo Health Innovation City

GoCo Health Innovation City – ett framtidskluster inom Life Science som kommer att göra skillnad framöver.

Hur spännande kan det bli vid ett kvällsarrangemang i en lagerlokal på en mörk industritomt i Åbro, Mölndal? Hur spännande som helst!

 

Med god uppslutning av alumner med olika intressen, åldrar och hemvister fick vi en jättefin häftig resa in i framtiden.
Redan vi inbjudan var vi några som förstod att vi kommer att få vara med om något speciellt. Att få se en helt ny stadsdel ta form.
En ny stadsdel som möjliggör nya sätt att mötas, innovera och till och med leva på ett sätt som inte gjorts tidigare.

Läs mer om framtiden!

Uppstart Mentorprogrammet 2020

Mentorprogrammet 2020 har startat!

Den 18 februari träffades ett gäng förväntansfulla adepter och mentorer i Malmstensvåningen på Handelshögskolan. Det var dags för kick-off med Mentorprogrammet 2020. Otroligt, men det är faktiskt tredje säsongen som vi kör programmet! Så roligt!

Kvällen inleddes med mingel och ett glas Juhlins alkoholfria bubbel. Därefter hälsades alla välkomna av ordförande i Mentorskapskommittén, Ann Sofie Gullbring. Hon berättade om programmets mål, tidslinje, innehåll och vad rollen innebär för adept och mentor. I huvudsak ska mentorprogrammet generera ömsesidigt erfarenhetsutbyte, som kan skapa höjd prestation, ge energi och stärka individen genom kamratligt stöd. En inspelad hälsning från rektor Per Cramér uppskattades!

Läs mer och kolla bilderna från träffen!

GoCo Health Innovation City – en helt ny stad växer fram

GoCo – Health Innovation City, är en helt ny stad med fokus på Life Science, som kommer att växa fram strax söder om AstraZeneca i Mölndal.

GoCo är ett unikt stadsutvecklingsprojekt, framtaget av Next Step tillsammans med Vectura Fastigheter och AstraZeneca. Man har på rekordkort tid , 20 månader, gått från ax till limpa, d v s en godkänd detaljplan. Vilket är unikt i projekt av den här digniteten. Och i slutet av denna vecka sätter man spaden i marken.

Syftet är att skapa en unik position och locka mer än 7 000 ”invånare” som tillsammans och med närområdet och omvärlden skall vara livsnerven i ett område, bestående av kontor, utbildnings- och forskningslokaler samt bostäder för studenter och forskare. Till det kommer lokaler och verksamheter som gör att det går att mötas, verka och utvecklas tillsammans, precis som i en modern stad av den storleken.

Läs mer och anmäl dig!