21okt

Nya dataskyddsförordningen!

Från och med våren 2018 kommer den nya europeiska dataskyddsförordningen (Förordningen) att gälla som lag i Sverige. Denna påverkar i princip alla svenska företag på ett eller annat sätt och det har redan pratats mycket om att Förordningen innebär strängare krav och höjda avgifter.

Det viktiga är dock hur ni som företag skall känna er trygga inför denna förändring. Magnusson Advokatbyrå och Empir Solutions arbetar dagligen med denna typ av frågeställningar utifrån olika perspektiv. Under denna morgon kommer de att berätta om hur de utifrån sina juridiska och tekniska utgångspunkter hjälper företag att fokusera på rätt saker och hur de får ansvariga att ha full kontroll på processen.

David Ericson är advokat/partner på Magnusson Advokatbyrå och ansvarig för Technology-gruppen i Sverige och arbetar dagligen med it-, integritets- och säkerhetsrelaterade juridiska frågeställningar för både privata och offentliga kunder.

Hans Martinsson är ansvarig för konceptet GDPR by Empir. Målet med konceptet är att anpassa verksamheter och tillgodo se de krav som ställs när den nya förordningen träder i kraft, genom en process som hanterar analyser, workshops, genomförande och efterlevnad. Hans Martinsson är teknisk specialist med lång erfarenhet och är väl insatt i frågorna som berörs av den nya Dataskyddsförordningen.

Magnusson är en internationell advokatbyrå med bland annat kontor i Göteborg. Magnusson har en aktiv Technology-grupp som hjälper teknologibolag med deras dagliga juridiska frågeställningar, men bistår även köpare av teknologilösningar med de juridiska frågor och avtal som krävs. Magnusson arbetar även löpande med rådgivning rörande personuppgiftshantering och den kommande dataskyddsförordningen.

Tid: Fredagen 21 oktober 08.00-09.30. (Frukost 07.30-08.00)
Plats: Handelshögskolan
Arr: GREAT
Pris: Fritt inkl. frukost

Anmälan