16sep

Näringslivshistoria – Spårvägsmuséet samt rundtur med Ringlinien

Guidat besök på Spårvägsmuséet och en guidad tur med Ringlinien

HHGA besöker Göteborgs Spårvägsmuseum och spårvägssällskapet RINGLINIEN och lär sig historien om hur det kommer sig att vi har en fungerande elektrisk spårväg i Göteborg!  Vi kommer också att åka en tidstypisk spårvagn på de centrala spår som anlades redan åren 1900-1902 av spårvägsdirektör och chalmeristen J. Sigfrid Edström.

Antal deltagare begränsas till 45 personer, så nu gäller först till kvarn. Respektive är välkomna att följa med! OBS! Ringlinien som arrangerar detta åt oss är mycket inkörda på gällande säkerhetsföreskrifter.

Tid: torsdag 16/9 kl 14:00 – ca 16:00.
Plats: Spårvägsmuséet, Sigfrid Edström Gata 2 (Gårdahallarna bakom Gbg Energi parkering)

14:00  Samling i Spårvägsmuseets auditorium. Presentation av Dan Aronsson, Ordförande, Stig Hammarson historiker, m.fl. Därefter rundvandring med guider i Spårvägshallen.

15:15 ca  Uppsittning i Vagn 208 för guidad spårvagnstur. Vi åker genom centrala Göteborg till Majorna och tillbaka via Vasaplatsen och Valand till Centralen och Stampen. Åter ca 16:00.

Lättare förtäring serveras ombord i vagnen. Denna blir till självkostnad (ca 100 kr) och swishas eller betalas kontant på plats.

Detta är ett arrangemang av Seniorkommittéen. Du kan alltid höra av dig till oss. Vi hoppas att det blir en minnesvärd och lärorik eftermiddag i Göteborg, som ju firar 400 år i år!

Hjärtligt välkommen!

Anmäl dig här 

OBS! Anmälan är bindande!