21feb

Frukostmöte om CSR – Har ditt företag tagit ställning mot människohandel?

 

 

 

 

 

 

Företagens samhällsengagemang i traffickingfrågor – Har ditt företag tagit ställning?

Välkommen på ett frukostmöte som tar upp en obehaglig, men ack så viktig fråga! CSR (Corporate Social Responsibility) kallas idén att företag ska ta ansvar för hur de påverkar samhället, ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv. Fler och fler företag inser vikten av en CSR-policy mot sexköp och sexuell exploatering och rollen de kan spela i kampen för mänskliga rättigheter, men den absoluta majoriteten saknar en policy.

Förändringar mot att ta ett större samhällsansvar har ofta drivits på av skandaler, som tagits upp i media och lett till varumärkesskada. Malin Roux Johansson, generalsekreterare för organisationen Realstars, berättar under frukostföreläsningen om hur företag kan ta ett större samhällsansvar i en brännande aktuell CSR-fråga.

Realstars driver ett förebyggande arbete mot människohandel genom flera initiativ som bjuder in näringslivet att ta socialt ansvar i traffickingfrågor och att integrera frågorna på CSR-agendan. Realstars samarbetar med företag genom Business Against Trafficking, som innebär att företag får stöd, erfarenhetsutbyte och kunskap för att traffickingfrågan ska bli en integrerad del i företagens CSR-arbete. Gå till realstars.eu/csr för mer info.

Tid: onsdag 21/2 kl 07.30-08.45.
Frukost 07.30-08.00.
Föreläsning 08.00-08.45.
Plats: HHGA, Kungsportsavenyen 10, vån 6.
Fritt inklusive förtäring.

Anmäl dig här!