19feb

Företagsbesök på GoCo

Välkommen till GoCo – en ny stad med fokus på Life Science!

GoCo – Health Innovation City, är en helt ny stad med fokus på Life Science, som kommer att växa fram strax söder om AstraZeneca i Mölndal.

GoCo är ett unikt stadsutvecklingsprojekt, framtaget av Next Step tillsammans med Vectura Fastigheter och AstraZeneca. Man har på rekordkort tid , 20 månader, gått från ax till limpa, d v s en godkänd detaljplan, vilket är unikt i projekt av den här digniteten. Och i slutet av denna vecka sätter man spaden i marken.

Syftet är att skapa en unik position och locka mer än 7 000 ”invånare” som tillsammans och med närområdet och omvärlden skall vara livsnerven i ett område, bestående av kontor, utbildnings- och forskningslokaler samt bostäder för studenter och forskare. Till det kommer lokaler och verksamheter som gör att det går att mötas, verka och utvecklas tillsammans, precis som i en stad av den storleken.

Life Science-klustret i regionen består i dag av fler än 500 olika arbetsställen och med runt 10 000 personer verksamma, så GoCo kommer att vara en väldigt viktig del i att stärka klustret och locka till sig kompetens och innovationskraft.

Nu får du som HHGA-medlem möjlighet att besöka detta och få en djupare dragning redan innan det har inträffat, men kanske få känslan av att ha varit med när det inträffar. Historiskt! Säkra din plats idag!

Tid: dag 19 februari 17:00-18:30
17:00 Fika o mingel.
17:30-18:30 Föredrag och visning
Plats: GoCo, Open Lab, Kråketorpsgatan 12 , Mölndal
Fritt inklusive förtäring.

Anmälan här