Kalenderöversikt

03feb

Hitta motivationen och din egen drivkraft – Maria Tevell Gobert

Hitta motivationen och din egen drivkraft

Alla människor kommer till perioder då motivationen lyser med sin frånvaro och drivkraften är som bortblåst (för många av oss kan nog hösten 2020 vara en sådan period). Då kan det vara bra att veta att det här med motivation teoretiskt sett är ganska enkelt – bara man vet hur allt hänger ihop.

Maria Tevell Gobert, ledarskapscoach på Unstoppable, ger oss ett ramverk för att hitta den egna motivationen och drivkraften. Du får göra en enkel översikt på vad du vill och hur du ska ta dig dit. Vi kommer också att beröra de viktiga mänskliga behoven som måste bli tillgodosedda för att vi ska lyckas med det vi vill, och samtidigt må bra.

Ett smart sätt att kick-starta år 2021!

Tid: onsdag 3/2 kl 12:00-12:55.
Plats: Eventet genomförs som ett webinar. Länk till webinariet skickas ut på morgonen den 3/2. Anmälan senast 2/2.

Anmäl dig här

Maria Tevell Gobert är diplomerad professionell coach och utbildare med ledarskap som fokus. Efter 15 år i storbolag, i Sverige och utomlands och med olika ledarpositioner, landade hon där hon gör som bäst nytta: att hjälpa andra att utvecklas. Hittills har hon utbildat hundratals ledare inom till exempel Spotify, Klarna, Swedbank och SKF och hon coachar allt från VD:ar till dem som ”bara” vill bli bättre på självledarskap.

 

11feb

Swedish business interests in Biden’s USA – Johan Marcus, CEO at SACC-USA

Swedish business interests in Biden’s USA – Johan Marcus, CEO of the Swedish-American Chambers of Commerce, USA

Handelshögskolans Alumniförening (HHGA) together with The School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg have the great pleasure of hosting a webinar with Johan Marcus, President and CEO of the Swedish-American Chambers of Commerce, USA, to receive insightful remarks just a few weeks after the installation of the new president of the USA.

SACC-USA is a key facilitator in the development of trade relations and investment opportunities between the United States and Sweden. SACC-USA is a non-profit membership organization at the regional, national, and international level. The network consists of 19 regional Chambers across the U.S. represented by SACC-USA. Johan Marcus has held his current position since 2015.

Program
Per Cramér, Dean of our school
Kristina Sandström, Operational manager, HHGA
Johan Marcus, President and CEO of the Swedish-American Chambers of Commerce

30 mins Q & A with questions posed in the chat during the lecture – Johan wishes for a fruitful dialogue with participants, moderated by Per

DATE & TIME: Thursday February 11th, 2021, 16.00-17.00
PLACE: Webinar, Zoom
The webinar will be conducted in English.

Register here

Johan Marcus has a background at Business Sweden, the Swedish Federation of Trade (Svensk Handel) and PostNord, with a law degree from Uppsala University and a MSc degree from London School of Economics and Political Science.

01maj

FRAMSKJUTET TILL MAJ! Vägen till styrelseuppdrag

Styrelsearbete utvecklas och moderniseras hela tiden. Hur kommer man i kontakt med seriöst styrelsearbete och vilka förkunskaper krävs?

Tre experter inom bolagsbyggande, styrelsearbete och styrelserekrytering deltar i panelen för att beskriva sina vägar till styrelsearbete samt ger sin syn på hur modernt styrelsearbete ser ut idag, inklusive i tider av Corona-epidemin.

Klementina Österberg, VD för GU Ventures och Årets Finansprofil 2020. Klementina har under de senaste 20 åren varit med och byggt StartUpmiljön GU Ventures, de senaste 14 åren som VD. De har skapat mer än 190 bolag, några idag globala och världsledande inom sitt område. Klementina arbetar även i flera styrelser och fonder, både som ordförande och ledamot. I sina olika roller är kunskapsförsörjning av rätt styrelsekompetens en daglig fråga för henne och hennes kollegor.

Karl Malmström, koncernchef, styrelsearbetare och investerare. Efter en karriär som ekonomichef och VD för både ägarledda och noterade bolag samt som affärsrådgivare köpte Karl in sig i ett IT företag. Detta är nu utvecklat till en grupp av bolag. Styrelsearbetet består idag både av egna investeringar och arbete som extern ordförande. Med sitt stora nätverk är Karl en person som får många frågor om var man hittar rätt person till aktuell styrelserekrytering.

Johan Gustafsson, serieentreprenör, VD och styrelsearbetare. För drygt sex år sedan var Johan med och grundade hälsoteknikbolaget Visiba Care för att utveckla en teknisk plattform som gör det möjligt för vårdgivare att erbjuda digitala vårdmöten och en AI-lösning som hjälper till att guida patienten rätt i vårdkedjan. Med gedigen sälj- och entreprenörsbakgrund har han lett bolaget genom en stark tillväxtresa. I september gjorde de sin senaste kapitalrunda och tog in 100 miljoner. För att hantera denna resa var de tidiga med att ta in extern styrelsekompetens. Detta arbete har fortsatt och allt eftersom bolaget har utvecklats har de bytt och kompletterat med den styrelsekompetens bolaget då behöver.
____________________________________________________________

Eventet är ett samarrangemang mellan HHGA, Styrelseakademien Västsverige och HCG (Handels Corporate Governance)! OBS! Vid frågor, kontakta Styrelseakademien på mejladress ann.hellner@styrelseakademien.se Seminariet kommer även att sändas live för er som inte har möjlighet att delta på plats. Länk skickas ut under förmiddagen till dem som deltar digitalt.

Ny Tid: Maj månad. Datum ej beslutat! 15:00-17:00
Plats:
Deltar fysiskt: Grant Thornton, Östra Hamngatan 26, Göteborg
Deltar digitalt: Länk till livestreamingen skickas ut på fm samma dag.

Varmt välkomna önskar Handelshögskolans Alumniförening, Styrelseakademien Västsverige och Handels Corporate Governance!

Anmäl dig här!

01maj

Flyttas till maj! LinkedInkurs – Hur du får ökad synlighet och affärer genom LinkedIn

OBS! Nytt datum kommer senare! 

Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset Covid-19, ställer vi tillsvidare in alla fysiska event. Läs mer här!

Många företag tror sig ha en aktiv roll på LinkedIn. Hur är det på ditt företag? Är det marknadsavdelningens roll att skapa content som läggs på företagssidan och sedan delas ut av kollegorna? Är det verkligen rätt väg att gå? Eller har ni kanske inte ens någon aktivitet för att ni inte känner er bekväma med plattformen? Utmaningarna är många för bolag som vill ta en plats på världens största affärsnätverk, men gör man det på rätt sätt finns det stora möjligheter.

Välkommen till en kväll där Alexander Johansson från Marketmatch utbildar oss inom LinkedIn och ger oss verktygen för att skapa fler affärsmöjligheter. Under utbildningen varvas teori med praktik. Utbildningen lämpar sig bäst för dig som är företagare/marknadsförare/säljare/HR inom B2B.

Utbildningens innehåll:

– Do´s and dont´s
– Grundläggande strategi
– Tips och trix för hur du praktiskt kan jobba
– Hur du undviker ”content-ångest”
– mm.

Tid: Datum meddelas senare.
17:00-17:30 Fika
17:30-19:30 Utbildning
Plats: TBD
Fritt inklusive förtäring.

Tag med din dator!

Om Alexander Johansson:
Utbildade sina kollegor på ABB i LinkedIn redan 2014. Gedigen erfarenhet från en mängd branscher och jobbat med marknadsföring och försäljning i 20 år. Hjälper företag med deras varumärke och marknadsföring, samt hyr ut marknadskonsulter i egna bolaget Marketmatch.