Kalenderöversikt

05okt

Makroekonomisk utblick med Annika Winsth, chefsekonom, Nordea

Makroekonomisk utblick – Lunchwebinar med Annika Winsth, chefsekonom på Nordea

Hur kommer ekonomin i världen, Europa och Sverige att utvecklas i spåren av pandemin? Kommer en återhämtning eller har vi kanske redan återhämtat oss? Vad händer med inflationen och kommer bostadspriserna att slå nya rekord? När börjar räntorna stiga och blir det några julklappar, när containerpriserna från Kina skenar?

Varmt välkommen att delta på ett webbinarium med Nordeas chefsekonom Annika Winsth, som ger sin och Nordeas analys av nuläget och syn på framtiden!

Detta är ett event arrangerat av HHGA:s Seniorkommitté.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!

Tid: tisdag 5/10 kl 12:10-12:55.
Plats: Eventet genomförs som ett webinar. Länk till webinariet skickas ut på morgonen den 5/10. Anmälan senast 4/10.

Anmäl dig här

13okt

Going Global – Lessons learned from working abroad

Going Global – Lessons learned from working abroad

I ett helt nytt koncept som vi kallar ”Sharing Achievements” bjuder kommittén Young Alumni in  alumner som delar med sig av sina erfarenheter och lessons learned, några år efter avslutade studier.

Dagens tema: Under en avslappnad timme får du möjlighet att möta alumner under 35 år som delar med sig av sina upplevelser och lärdomar från att jobba utomlands efter examen.

In this brand new concept, ”Sharing Achievements”, the Young Alumni committee invites alumni who share their experiences and lessons learned post graduation.

Today’s theme: During a relaxed hour, you get to connect with young alumni who share their experiences and lessons learned from working abroad after graduation.

Whether you are a primarily Swedish or English speaker, you are most welcome to attend.

DATE & TIME: Wednesday  October 13,  6pm – 7 pm CET
PLACE: Webinar, Zoom
(the link will be emailed on the 13th of October)

Register here

31dec

På gång! Vägen till styrelseuppdrag

OBS! Nytt datum meddelas senare! Styrelsearbete utvecklas och moderniseras hela tiden. Hur kommer man i kontakt med seriöst styrelsearbete och vilka förkunskaper krävs?

Tre experter inom bolagsbyggande, styrelsearbete och styrelserekrytering deltar i panelen för att beskriva sina vägar till styrelsearbete samt ger sin syn på hur modernt styrelsearbete ser ut idag, inklusive i tider av Corona-epidemin.

Klementina Österberg, VD för GU Ventures och Årets Finansprofil 2020. Klementina har under de senaste 20 åren varit med och byggt StartUpmiljön GU Ventures, de senaste 14 åren som VD. De har skapat mer än 190 bolag, några idag globala och världsledande inom sitt område. Klementina arbetar även i flera styrelser och fonder, både som ordförande och ledamot. I sina olika roller är kunskapsförsörjning av rätt styrelsekompetens en daglig fråga för henne och hennes kollegor.

Karl Malmström, koncernchef, styrelsearbetare och investerare. Efter en karriär som ekonomichef och VD för både ägarledda och noterade bolag samt som affärsrådgivare köpte Karl in sig i ett IT företag. Detta är nu utvecklat till en grupp av bolag. Styrelsearbetet består idag både av egna investeringar och arbete som extern ordförande. Med sitt stora nätverk är Karl en person som får många frågor om var man hittar rätt person till aktuell styrelserekrytering.

Johan Gustafsson, serieentreprenör, VD och styrelsearbetare. För drygt sex år sedan var Johan med och grundade hälsoteknikbolaget Visiba Care för att utveckla en teknisk plattform som gör det möjligt för vårdgivare att erbjuda digitala vårdmöten och en AI-lösning som hjälper till att guida patienten rätt i vårdkedjan. Med gedigen sälj- och entreprenörsbakgrund har han lett bolaget genom en stark tillväxtresa. I september gjorde de sin senaste kapitalrunda och tog in 100 miljoner. För att hantera denna resa var de tidiga med att ta in extern styrelsekompetens. Detta arbete har fortsatt och allt eftersom bolaget har utvecklats har de bytt och kompletterat med den styrelsekompetens bolaget då behöver.
____________________________________________________________

Eventet är ett samarrangemang mellan HHGA, Styrelseakademien Västsverige och HCG (Handels Corporate Governance)! OBS! Vid frågor, kontakta Styrelseakademien på mejladress ann.hellner@styrelseakademien.se Seminariet kommer även att sändas live för er som inte har möjlighet att delta på plats. Länk skickas ut under förmiddagen till dem som deltar digitalt.

Ny Tid: Datum ej beslutat! 15:00-17:00
Plats:
Deltar fysiskt: Grant Thornton, Östra Hamngatan 26, Göteborg
Deltar digitalt: Länk till livestreamingen skickas ut på fm samma dag.

Varmt välkomna önskar Handelshögskolans Alumniförening, Styrelseakademien Västsverige och Handels Corporate Governance!

Anmäl dig här!

31dec

På gång! LinkedInkurs – Hur du får ökad synlighet och affärer genom LinkedIn

OBS! Nytt datum kommer senare! 

Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset Covid-19, ställer vi tillsvidare in alla fysiska event. Läs mer här!

Många företag tror sig ha en aktiv roll på LinkedIn. Hur är det på ditt företag? Är det marknadsavdelningens roll att skapa content som läggs på företagssidan och sedan delas ut av kollegorna? Är det verkligen rätt väg att gå? Eller har ni kanske inte ens någon aktivitet för att ni inte känner er bekväma med plattformen? Utmaningarna är många för bolag som vill ta en plats på världens största affärsnätverk, men gör man det på rätt sätt finns det stora möjligheter.

Välkommen till en kväll där Alexander Johansson från Marketmatch utbildar oss inom LinkedIn och ger oss verktygen för att skapa fler affärsmöjligheter. Under utbildningen varvas teori med praktik. Utbildningen lämpar sig bäst för dig som är företagare/marknadsförare/säljare/HR inom B2B.

Utbildningens innehåll:

– Do´s and dont´s
– Grundläggande strategi
– Tips och trix för hur du praktiskt kan jobba
– Hur du undviker ”content-ångest”
– mm.

Tid: Datum meddelas senare.
17:00-17:30 Fika
17:30-19:30 Utbildning
Plats: TBD
Fritt inklusive förtäring.

Tag med din dator!

Om Alexander Johansson:
Utbildade sina kollegor på ABB i LinkedIn redan 2014. Gedigen erfarenhet från en mängd branscher och jobbat med marknadsföring och försäljning i 20 år. Hjälper företag med deras varumärke och marknadsföring, samt hyr ut marknadskonsulter i egna bolaget Marketmatch.