Kalenderöversikt

08 Nov

Torsdagslunch med Mattias Perjos, koncernchef Getinge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att rädda liv är det viktigaste arbetet som finns!

Så säger Getinges koncernchef Mattias Perjos, som är HHGA:s lunchföreläsare den 8 november. Alla har vi någon gång i våra liv behövt söka vård – antingen för vår egen hälsas skull eller för någon i vår närhet. Idag blir världens befolkning allt äldre och ställer högre krav på sjukvården, samtidigt som vi möter nya välfärdssjukdomar. Fler patienter kan idag få vård men vad krävs för att göra detta på ett innovativt och hållbart sätt både från ett samhälls- och företagsperspektiv? Möt Mattias Perjos, VD & koncernchef för Getinge, som dagligen ställs inför möjligheter och utmaningar att rädda liv.

Tid: Torsdag 8/11. Lunchrätterna på plats 11.45.
Föreläsning 12.20-13.00.
Plats: Göteborgsrummet (invid Handelsrätten på BV), Handelshögskolan, Vasagatan 1.
Pris: 100 kr inkl. lunch. Swisha gärna under föreläsningsdagen till 123 395 51 68.
Denna gång kan vi ta emot kontanter!

Lunchrätter
– Ärtsoppa o pannkaka
– Caesarsallad
– Dagens rätt (kommer att finnas tre alternativ att välja mellan på plats)

Anmäl dig här!

09 Nov

After Work / Företagsbesök på nya Bank Hotel i Stockholm

 

HHGA bjuder in till AW på Bank Hotel, Stockholms hetaste boutiquehotell!

Träffa andra handelsalumner och nätverka i trendiga Sophie’s Bar! Byggnaden på Arsenalsgatan 6 stod färdig år 1910. Den har sedan dess inhyst olika typer av verksamheter, men perioden då byggnaden fungerade som bank har satt outplånliga spår. När byggnaden renoverades för att inrymma hotellet har stor möda lagts ner på att bevara de ursprungliga funktionerna, men med en ny och modern touch.

Välkomna till en annorlunda After Work, där vi börjar med en guidad rundvandring i de fantastiska lokalerna! Vill du bara komma på AW, så är du hjärtligt välkommen från ca 17:00! Vi får en egen hörna i Sophie’s Bar.

Tid: Fredag 9/11 kl 16:30 (rundvandring 16:30, AW från 17:00)
Plats: Bank Hotel, Arsenalsgatan 6, Stockholm.
Pris: Fritt inkl förtäring.

Anmäl dig här!

12 Nov

Gourmetmiddag på Restaurang Kometen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkomna till årets gourmetmiddag på Kometen!

Nu kör vi repris på den lyckade middagen vi hade på Kometen förra året. Inte bara det, vi har bestämt att middagen ska bli en årligen återkommande tradition. Kometen är ju inte bara en fantastisk restaurang, den spelar också en alldeles särskild roll i HHGA:s historia. Fastigheten som Kometen ligger i, har nämligen en gång tillhört vår förening och den goda ekonomin som HHGA idag åtnjuter, grundar sig på försäljningen av denna fastighet.

Vi får återigen glädjen att avnjuta en delikat trerättersmeny och kanske träffa de nya ägarna. Kvällen inleds med ett glas bubbel och vi får höra Björn O Albrektson berätta om HHGA:s historia. Antalet platser är begränsat till 50 st, så anmäl dig idag!

Tid: Måndag 12/11  klockan 18:00
Plats: Restaurang Kometen, Vasagatan 58.
Pris: 395 kr/person inkl ett glas bubbel. Swisha gärna 123 395 51 68. Bg 5098-3782. Anmälan gäller när inbetalningen är oss tillhanda och senast 5/11.

Dryck till maten beställes och betalas av var och en vid bordet. Varje medlem kan ta med en gäst.

Trerättersmeny (med reservation för att det kan bli någon liten ändring, dock minst lika gott)
Gravad oxfilé med citrondressing, syltad skogssvamp och rågbrödskrutonger.
Kokt ishavstorsk med brynt smör, kokt hackat ägg, räkor och pepparrot.
Kometens klassiska creme caramel.

Sista anmälningsdag är 2018-11-05.

Anmäl dig här!

14 Nov

Förslag på nya regler för gräsrotsfinansiering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frukostmöte – Förslag på nya regler för gräsrotsfinansiering, Kristofer Selvin och Hendrik Kangasmuukko, Wistrand Advokatbyrå.

Gräsrotsfinansiering, eller crowdfunding, har under senare år växt som ett sätt att skaffa kapital för små och medelstora företag – både som lån och som aktiekapital. Finansieringsformen befinner sig dock i ett regulatoriskt gränsland vilket lagstiftarna nu börjar ta ett grepp om.

Inom loppet av två veckor i mars kom förslag på reglering av gräsrotsfinansiering från både EU-kommissionen och från en statlig utredning. Under frukostmötet redogör advokaterna Hendrik Kangasmuukko och Kristofer Selvin, Wistrand Advokatbyrå, för förslagen och den reglering som nu är tillämplig på gräsrotsfinansiering – både aktiebaserad och lånebaserad.

Tid: Onsdag 14/11 kl 08.00-09.00.
Plats: Convendum, Kungsportsavenyen 21.
Fritt inklusive förtäring.

Anmäl dig här!

15 Nov

Prins Bertil Seminariet 2018. Arrangör Handelshögskolan

 

Den digitala transformationen har pågått under lång tid men blir idag synligare inom allt fler områden. Framväxten av nya tekniker, affärsmodeller och marknader sker parallellt med att etablerade strukturer utmanas. Förändringar som inbegriper såväl hot som möjligheter. Detta väcker en rad frågor kring digitaliseringen och dess effekter för individer, företag och samhälle: Vilka är hoten och möjligheterna för företagen? Vad innebär digitaliseringen för arbetsmarknaden? Hur kan svenska företag leda utvecklingen?

På årets Prins Bertil seminarium kommer dessa och andra frågor kring den digitala transformationen att belysas och diskuteras av tre spännande talare.

Dag: Torsdag 15 november 2018
Tid: Kl 14.00 – ca 17.00 inkl kaffepaus
Plats: Malmstensalen, Handelshögskolan, Vasagatan 1

Digitalisering och välfärdsstaten

Mårten Blix, nationalekonom, IFN och tidigare sekreterare Framtidskommissionen

Vad krävs för att Sverige och svenska företag ska leda den digitala transformationen?

Lena Sellgren, chefsekonom, Business Sweden

Digitalisering, blockchain och AI: Hot eller möjlighet?

Lena Apler, grundare och styrelseordförande Collector

Paneldiskussion

Talarna Mårten Blix, Lena Sellgren och Lena Apler diskuterar den digitala transformationen med Ulla Eriksson-Zetterquist (professor, GRI, Handelshögskolan) och Johan Magnusson (docent, Institutionen för tillämpad IT, Göteborgs universitet). Moderator är Johan Hagberg (docent, Företagsekonomiska institutionen, Handelshögskolan).

Anmäl dig här!