Kalenderöversikt

30 Aug

Matvandring med Anders Molin

 

 

 

 

 

 

 

Är du intresserad av mat och dryck?

Följ med på en vandring som sätter matens och dryckens Göteborg i fokus! Under matvandringen går vi en tur i de centrala delarna av stan. Vi utforskar och lär oss mer om denna stadsdels historiska och kulinariska värden. Vandringen tar två timmar och vi besöker bland annat klassiker som Feskekôrka och Saluhallen. Hör historierna, provsmaka och lär känna staden på ett nytt sätt.

Matvandringen leds av Anders Molin, diplomerad sommelier, som har ett genuint intresse för smaker och smaksensorik. I Göteborg håller han vinprovningar och guidade vandringar i stadens utbud av mat och dryck, samt leder provsmakningar av mat och framförallt viner.

Tid: torsdag 30/8 kl 16.30 – 18.30 ca.
Plats: Samling 16.25 vid Kopparmärra, Kungsportsplatsen.
Pris:  265 kr. Inbetalas till BG 5098-3782 eller Swish 123 395 5168. För att anmälan ska vara giltig, ber vi dig vänligen göra inbetalningen samtidigt som du gör anmälan!

Anmäl dig här! 

31 Aug

A GREAT DAY – Hållbarhet i det digitala samhället Arr: GREAT

 

 

 

 

 

 

Hur kan vi använda digitaliseringen för att inte bara stärka ett företags konkurrenskraft, utan även för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle? Och kan ny teknik rädda oss från såväl hotande resursbrist som den tilltagande växthuseffekten? Kan ettor och nollor rädda världen?

Digitaliseringen utvecklas blixtsnabbt och anses av många som den viktigaste möjliggöraren för ett effektivare och bättre samhälle för alla. Med digitaliseringen som grund kan vi möta många av de hållbarhetsfrågor vi står inför. Vi har flera spännade föredragshållare som kommer att visa deras framgångsrika case och dela sina tankar inför framtiden.

Program

Being good is a good strategy
GREAT

Nya köpbeteenden påverkar hållbarheten
Malin Sundström Docent, Handelsforskare, SIIR – Swedish Institute for Innovative Retailing

Den ätbara staden – Hur IoT skapar förutsättningar för närproducerad mat
Jonas Wilhelmsson, Global Engagement Director, Ericsson

Digital Hållbarhet som drivkraft för affärsinnovation
Dennis Pamlin, Accelerator netto-positivitet och digital hållbarhet, Cybercom

Lärande för människa och organisation i en digital tid
Carl Heath, chef för Professional Education, RISE

Grönt ljus för hållbara jobbresor
Ulrika Bokeberg, Avdelningschef kollektivtrafik och infrastruktur, VGR

Tid:  31 augusti, Klockan 08:30 – 11:30

Plats: Lindholmen Conference Centre

Anmäl dig här!

06 Sep

Torsdagslunch med Ola Serneke

 

 

 

 

 

Välkommen på torsdagslunch med Ola Serneke!

Ola Serneke är byggentreprenören från Alingsås, som startade sitt företag 2002 och på bara cirka 15 år byggt upp sin koncern till att bli en av de största i branschen. Serneke har idag cirka 1100 anställda och omsätter 5,6 miljarder kronor.

Med visioner, engagemang och mod har han inte bara fått sin organisation att växa rekordsnabbt, han har också drivit igenom en rad spektakulära projekt där Karlastaden i Göteborg, med Nordens högsta byggnad Karlatornet, kanske är mest känd.

Tid: Torsdag 6/9. Lunchrätterna på plats 11.45.
Föreläsning 12.20-13.00.
Plats: Ingång restaurang Hard Rock Café, Avenyn 10. Vån 2 (trappan till höger).
Pris: 100 kr inkl. lunch. Swisha gärna under föreläsningsdagen till 123 395 51 68.
OBS! Vi kan inte längre ta emot kontanter! Kortbetalning kan göras på plats!

Lunchrätter
– Classic Club Sandwich
– Pasta med lax
– Cobsallad

Anmäl dig här!

07 Sep

Kaffe som är och gör gott – Frukost med Rebu Burubwa, Rutasoka Coffee

 

Rebu Burubwa – Från barfotaflykting till kaffeentreprenör

Välkommen på ett intressant föredrag med Rebu Burubwa, Rutasoka Coffee. Rebu tvingades fly för sitt liv från krigets Kongo, levde som barfotaflykting i Tanzania och tvingades spendera ett år ensam, flera hundra mil från sina föräldrar. Till slut lyckades han ta sig till tryggheten i Sverige. Han har hittat hem, men sina rötter kommer han aldrig att glömma. Idag säljer han kaffe som gör gott. Rebu skapar arbetstillfällen för kaffebönderna i hemprovinsen, samtidigt som en del av vinsten går till den specialistklinik han och flickvännen Stefanie Hedén startat i staden Uvira.

Rutasoka importerar högkvalitativa, ekologiska kaffebönor som växer under ideala förhållanden på bergsluttningarna vid Kivusjön i Kongo. Bönorna skördas av ekocertifierade bönder, sedan skeppas de till Sverige och rostas varsamt på Bergstrands i Göteborg.

Tid: fredag 7/9 kl 08.00-09.00.
Plats: Convendum, Kungsportsavenyen 21.
Fritt inklusive förtäring.

Anmäl dig här